Λημνιά Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά
Της Αφροδίτης Σταματέρη
Για το φύλλο
500 γρ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης Αγνό Κίτρινο
500 γτ Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης για Όλες τις Χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Μία πρέσα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Ανακατεύουμε τα άλευρα και το baking powder, το αλάτι και έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
1 κλ κολοκύθα κόκκινη τριμμένη στον τρίφτη και το στραγγίζουμε να βγάλει τα υγρά της
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανάλα
100 γρ σταφίδα ξανθιά
1 πρέσα αλάτι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σε φύλλο όχι ιδιαίτερα λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες 5-6εκ. πλάτος τόσο όσο να χωράει να διπλώσει με τη γέμιση.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της κάθε λωρίδας και το τυλίγουμε (ρολάροντας τη μακρόστενη πλευρά προς την απένατη) και σφραγίζουμε τη γέμιση μέσα. Στο τέλος θα έχουμε φτιάξει γεμιστά μπαστούνια.
Το κάθε μπαστούνι-ρολό το κάνουμε μια στριφτή πίτα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα στριφτά πιτάκια μας και έπειτα τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά στους 200-220 βαθμούς.
Comments